Szczegóły
Drożdże Suszone Fermivin - 7g
Fermivin PDM to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich, pochodzący z regionu Szampanii we Francji - cenione "bayanusy", zapewniające szybką i stabilną fermentację w bardzo szerokim zakresie temperatur i nawet w trudnych warunkach. Świetnie sprawdzają się przy wyrobie miodów pitnych. Mają umiarkowany wpływ na profil aromatyczny wina, dzięki czemu pozwalają na zachowanie aromatów owoców, z których powstaje trunek. Idealnie nadają się do restartu fermentacji - "ruszenia" nastawu, kiedy wino przestanie "pracować" przed osiągnięciem zakładanych właściwości.
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30℃C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Cechy:
- aktywne suche drożdże - proste w użyciu
- opakowanie 7 g na 10-35 L
- temperatura fermentacji: 13-30℃C
- alkohol: do 16%
- pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita
Składniki:
drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.