Szczegóły
Drylownica do Wiśni i Czereśni z Przyssawką
Jeżeli co roku przygotowujesz domowe przetwory z wiśni i czereśni, a drylowanie owoców sprawia Ci trudność — mamy na to rozwiązanie! Wytrzymała i niezawodna drylownica do wiśni i czereśni to urządzenie, które musisz mieć w swojej kuchni! Tworzywo, z którego wykonana jest drylownica, posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z żywnością. Jej ogromną zaletą jest duża trwałość, a do zestawu dołączane są 2 pary wymiennych gumek dodatkowo wydłużające żywotność urządzenia. Jej kolejną zaletą jest również wygodne mocowanie do stołu, zapobiegające jej przesuwaniu się w czasie drylowania. Sam proces drylowania będzie wydajny, prosty i szybki jak nigdy dotąd - drylownica wyposażona jest w dwa pojemniki - na pestki oraz na całe owoce, specjalna rynienka pozwala zaś na zrzucanie wydrylowanych owoców prosto do podłożonego naczynia. Dzięki temu drylowanie odbywa się w porządku, bez brudzenia całej kuchni!
Wydajne drylowanie wiśni i czereśni - przygotowywanie przetworów staje się jeszcze prostsze
2 pojemniki - na całe owoce i pestki, pozwalają na drylowanie bez brudzenia całej kuchni.
Wysoka jakość - wykonana z wytrzymałego tworzywa posiadającego atesty zezwalające na kontakt z żywnością.
2 pary wymiennych gumek - wydłużają żywotność urządzenia, byś cieszył się nim jeszcze dłużej
Wygodne mocowanie do stołu - zapobiega przesuwaniu się urządzenia w czasie drylowania.
Użytkowanie:
Przed przystąpieniem do drylowania należy wyjąć trzpień z gałką do drylowania, odkręcając nakrętkę mocującą i nałożyć załączoną sprężynę na jego dolną część. Włożyć trzpień w rurkę prowadzącą i kręcąc lekko naprowadzić nóż w część krzyżakową. Następnie zakręcić nakrętkę mocującą do oporu. Włożyć gumkę w prowadzenie prostokątne tak, aby przecięcie krzyżowe znalazło się w osi prowadnicy. Nałożyć część górną na pojemnik do pestek i całość przymocować do lekko mokrego blatu stołu, przekręcając w tym celu uchwyt od przyssawki. Podłożyć pod rynienkę spustową naczynie do wypestkowanych wiśni lub czereśni. Nałożyć wiśnie do pojemnika znajdującego się w górnej części – nacisnąć gałkę prowadnika do oporu w celu wyciśnięcia pestki, puścić trzpień, który przy pomocy sprężyny zostanie cofnięty w pierwotne położenie, a miąższ zostanie usunięty z noża i spadnie rynienką do naczynia.
Elementy drylownicy:
1.tłoczek
2.nakrętka
3.tulejka prowadząca
4.podajnik na owoce
5.przyssawka do stołu z zaciskiem
6.nóż
7.pojemnik na pestki
8.sprężyna
9.gniazdo gumowej przegrody
10.gumowa przegroda
11.rynienka spustowa
Cechy:
- Długość: 21,5cm
- Szerokość: 11,1cm
- Wysokość: 22,5cm