Szczegóły
Klarowin do Win Białych i Różowych - 100g
Klarowin to skuteczny środek klarujący do win i soków. W jego skład wchodzi bentonit (naładowany ujemnie), który po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje naładowane dodanie, głównie białka, jony metali, powodując ich osadzanie na dnie naczynia. Delikatnie zwiększa zasadowość wina. Tworzący się osad jest mało zbity i delikatny, łatwy do sączenia. Stosowany głównie do win białych i różowych.
Sposób użycia:
-Odpowiednią porcję Klarowinu wsyp do 100 ml wody i dobrze wymieszaj
-Tak sporządzoną mieszaninę pozostaw na dobę sporadycznie mieszając
-Po tym czasie roztwór wlej do klarowanego płynu. Efekt widoczny powinien być po ok. tygodniu w formie opadającego na dno osadu
Cechy produktu:
-Klarowin to skuteczny środek klarujący do win i soków
-Uniwersalny możesz dzięki nim sklarować zarówno wina białe jak i różowe
-Zawiera bentonit (naładowany ujemnie), który po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne
-Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje naładowane dodanie, głównie białka, jony metali, powodując ich osadzanie na dnie naczynia Duże ekonomiczne opakowanie na 100 l nastawu
Składniki:
bentonit sodowo-potasowy