Szczegóły
Nakłuwacz do Mięsa Steków Browin
Nakłuwacz do Mięsa Steków Browin to narzędzie pomocne w każdej kuchni. Dzięki niemu z łatwościa przygotujesz wspaniale wysmażone potrawy mięsne. Nakłuwanie mięsa w kuchennej sztuce ma bardzo ważne zadanie. Odpowiada ono za nadanie odpowiedniej kruchości i delikatności, dzięki rozbiciu tkanek. Mięso, które było nakłuwane znacznie intensywniej przyswaja armomaty marynat, więc bardzo korzystnie wpływa także na walory smakowe. Kolejnym niepodważalnym atutem nakłuwania mięsa jest skrócony czas jego przygotowania - czas ten skraca się nawet do 50!
Zalety Nakłuwacza do Mięsa Steków Browin:
- kruche i delikatne mięso
- skrócony czas przygotowania dania
- lepsza chłonność smaków z marynat
- sprawdzi się zarówno przy obiedzie tradycyjnym jak i do dań z grila
Nakłuwacz do Mięsa Steków Browin jest prosty w użyciu. Dzięki wysuwanym samoczynie bezpiecznym ostrzom twoje potrawy zyskają kruchość i delikatność. Dzięki ergonomicznemukształtowi nakłuwanie mięsa jest szybkie i łatwe oraz co bardzo ważne nie wymaga dużego nakładu siły. Ostrza mają długość prawie 3 cm, więc poradzą sobie doskonale z niemal każdym mięsem. Dodatkowym atutem jest bezpieczeństwo, które gwarantuje dodatkowa ruchoma nakładka na ostrzach. Wysuwaja się one jedynie pod wpływem celowego nacisku, więc ryzyko zranienia jest organiczone do minimum.