szara pleśń, gorzka zgnilizna, mokra zgnilizna, brunatna zgnilizna |
grusza, pigwa |
7,5-10g w 3-15 l wody |
zgnilizna twardzikowa |
pomidor (w szklarni) |
10g w 10-12 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, maczniak prawdziwy |
groch siewny cukrowy (na strąki) |
8-10g w 7 l wody |
szara pleśń |
pomidor (w szklarni) |
10g w 10 l wody |
szara pleśń, zamieranie pędów maliny, antraknoza |
malina |
8-10g w 7-10 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
pomidor (pod osłonami) |
10g w 10-12 l wody |
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza |
jeżyna |
8-10g w 7-10 l wody |
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza |
porzeczki: czarna, czerwona, biała |
8-10g w 5-20 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza |
marchew |
8g w 3-10 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli |
fasola szparagowa |
8-10g w 7 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy |
fasola na świeże (zielone) nasiona, bób |
8-10g w 7 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy |
fasola i groch zwyczajny (na suche nasiona), łubiny: biały, żółty, wąskolistny |
10g w 4-8 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli, zgorzelowa plamistość grochu, mączniak prawdziwy |
groch zwyczajny (na świeże nasiona) |
8-10g w 7 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
papryka (pod osłonami, w szklarni) |
10g w 10-15 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
bakłażan (pod osłonami, w szklarni) |
10g w 8-15 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza |
pietruszka korzeniowa, pasternak, burak ćwikłowy, chrzan, brukiew, rzepa, salsefia |
8g w 3-10 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
seler korzeniowy (w gruncie) |
10g w 4-6 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
seler naciowy (w gruncie, pod osłonami, w szklarni) |
8g w 6 l wody |
zgnilizna twardzikowa, szara pleśń |
cebula z dymki (w gruncie) |
10g w 3-10 l wody |
zgnilizna twardzikowa, szara pleśń |
szczypiorek (w gruncie) |
8g w 3-10 l wody |
gorzka zgnilizna, szara pleśń |
jabłoń |
7,5g w 6 l wody |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
czereśnia, wiśnia, śliwa |
6-10g w 6-15 l wody |
brunatna zgnlizna drzew pestkowych |
morela, brzoskwinia, nektarynka |
6-9g w 3-15 l wody |
szara pleśń, antaknoza |
borówka amerykańska, żurawina |
8-10g w 5-20 l wody |
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów (skażeniem przetrwalnikami Aspergillus spp.), nekroza kory winorośli (Phomopsis viticola) |
winorośl |
12g w 4-10 l wody |
zgnilizna szyjki cebuli, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń |
cebula, szalotka, czosnek (w gruncie) |
10g w 3-10 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
ogórek, cukinia (pod osłonami, w szklarni) |
10g w 2-15 l wody |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
sałata głowiasta i liściowa, cykoria sałatowa (odmiany białe i czerwone w tym Radicchio), endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie (w gruncie, pod osłonami, w szklarni) |
6g w 3-10 l wody |
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, zamieranie pędów i kwiatów powodowanych przez brunatną zgniliznę drzew pestkowych |
rośliny ozdobne (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni) |
10g w 5-12 l wody |
szara pleśń, antraknoza |
truskawka |
8g w 6-8 l wody |