Szczegóły
Zrębki Olchowe 100% Do Wędzenia i Grillowania 650g Olcha
Zrębki świetnie ndają się do wędzenia wszystkich rodzajów mięs i ryb.
Kolor jaki uzyskamy w procesie wędzenia to piękny złocistobrązowy.
Pochodzi z naturalnego drewna olchowego z terenów ekologicznie czystych.
Wolne od związków impregnujących i konserwujących.
Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.
Sposób użycia:
Grillowanie:
Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania – od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie:
W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Dozowanie: 20-40 ml/kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.